Snapseplanter

I snapsebedet er der samlet planter, der ifølge kendere egner sig som smagsgivere til kryddersnaps.

Igen er der tale om et udvalg, da kryddersnaps fremstilles af en meget lang række urter og frugter.

Snaps med et udtræk af urter er at regne for medicin, og blev i middelalderen brugt i dette øjemed. Destillation af alkoholiske drikke til stærke drikke stammer fra Iran, hvor metoden er meget gammel. Herfra bredte teknologien sig med klostervæsenet til vore egne. Den stærke tro på snapsens gode egenskaber, er årsagen til at snaps på dansk også kaldes akvavit (livets vand).

I en række tilfælde, kan spiritus ganske rigtigt anvendes i medicinsk øjemed: Den virker desinficerende som rengøringsmiddel, hindrer vand i at fryse til is og virker beroligende og til tider (lidt for) opstemmende og kan bruges til at konservere madvarer.

Almindelig Røllike
Almindelig Røllike

Alm. Røllike

Alm. Ene

Alm. Mahonie

Anis

Bakke-Nellike

Balsam-Rejnfan

Benediktinertidsel

Gul Snerre

Blåbær

Bronze Fennikel

Festgræs

Glat Lakrids

Gul Snerre

Have-Malurt

Guldblomme

Have-Malurt

Havtorn

Hemmingway Mynte

Klokke-Ensian

Kommen

Kvan

Læge-Alant

Læge-Rabarber

Prikbladet Perikon

Mark- Tusindgylden

Mesterrod

Peberrod

Pors

Prikbladet Perikon

Rejnfan

Rejnfan

Revling

Rødgran

Skov-Jordbær

Skovmærke

Strand-Malurt

Sødskærm

Tormentil

Tranebær

Vellugtende Gulaks

Tormentil